Let’s stay zen

Meditatie is veel meer dan alleen ontspanning. We houden onze emoties hierdoor in balans, wekken compassie op, verminderen pijn en angst, verbeteren onze denkvermogen en voorkomen onder andere depressie. Het aanhouden van een comfortabele zithouding is dan ook onmisbaar maar kan bij verkeerde bewegingen fout uitlopen.

 

Meditatiekussen  

We maken voornamelijk gebruik van de lotushouding of de kleermakerszit maar kennen hiernaast nog vele andere. Helaas zijn deze houdingen voor veel Yogi’s nog erg lastig. Dit kan komen door bepaalde aandoeningen of zwakke of stijve rug- en bekkenspieren. Het gevolg hiervan is dat deze Yogi’s snel afgeleid zijn, pijn ervaren of last hebben van tintelingen in de benen.

Met een meditatiekussen ben je in staat om een kleine holling in de onderrug te creëren. Hierdoor blijft de ruggengraat rechtop en is je nek in het verlengde van de ruggengraat. Hierdoor ben je onterendere in staat om je knieën gemakkelijker te buigen en de je voeten gekruist te leggen. Daarnaast wordt de kans op afleiding tijdens je meditatie aanzienlijk verminderd.

Door een eigen meditatiekussen aan te schaffen worden je meditatie niet alleen fysiek maar ook mentaal ondersteunt: Als je elke dag op het zelfde kussentje gaat zitten conditioneer je lichaam en geest. Je lichaam weet dan na verloop van tijd : ‘oh, het kussentje, nu is het tijd voor meditatie’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *